8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden intenţionează să mențină trupele SUA la Kabul și după 31 august

Joe Biden intenţionează să mențină trupele SUA la Kabul și după 31 august

SUA se angajează să scoată fiecare american din Afganistan, chiar dacă aceasta ar putea însemna extinderea misiunii dincolo de termenul de 31 august pentru o retragere totală, a declarat preşedintele Joe Biden într-un interviu difuzat miercuri de canalul ABC.

Potrivit lui Joe Biden, forţele americane la Kabul ar putea fi menținute şi după 31 august, dacă toţi cetăţenii americani care se află încă în ţară nu sunt evacuaţi până atunci, potrivit Digi24.

„Deci, americanii ar trebui să înțeleagă că s-ar putea ca trupele să fie acolo dincolo de 31 august?”, a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos de la ABC News.

„Nu”, a răspuns Biden. „Americanii ar trebui să înțeleagă că vom încerca să o facem înainte de 31 august”, a afirmat el.

„Dar dacă nu o facem”, a insistat Stephanopoulos, „trupele vor rămâne …”.

„Dacă – dacă nu, vom stabili la momentul respectiv cine a rămas.”, l-a întrerupt Biden.

„Și?”, a întrebat Stephanopoulos.

„Și, dacă mai rămân cetățeni americani, vom rămâne să-i scoatem pe toți”, a spus președintele SUA.

Washingtonul îi acuză pe talibani că nu şi-au respectat promisiunea de a permite accesul liber către aeroportul Kabul

Preşedintele american a recunoscut, de asemenea, că întâmpină „mai multe dificultăţi” în evacuarea afganilor decât a americanilor, în contextul în care Washingtonul îi acuză pe talibani că nu şi-au respectat promisiunea de a permite accesul liber către aeroportul Kabul tuturor celor care ar dori să fugă din ţară.

Joe Biden a afirmat că va fi imposibil să retragă trupele americane fără o formă de „haos” în ţară

Foarte criticat de la preluarea controlului de către talibani în Afganistan, Joe Biden a afirmat că va fi imposibil să retragă trupele americane fără o formă de „haos” în ţară. Ideea „că într-un anumit mod a existat o cale de ieşire fără să apară haosul, nu văd cum este posibil acest lucru”, a insistat el, scrie AFP, citat de Agerpres.

În cadrul interviului, jurnalistul de la canalul american de televiziune George Stephanopoulos a menţionat imaginile cu sute de pasageri înghesuiţi într-un avion american C-17 şi pe cele ale „afganilor care cad” dintr-un avion, referindu-se la imagini difuzate luni şi în care apar cadavre. Joe Biden a declarat: „Aceasta a fost cu patru, cinci zile în urmă”.

„La ce v-aţi gândit când aţi văzut aceste imagini?”, a întrebat jurnalistul.

„Ceea ce am crezut este că trebuie să preluăm controlul. Trebuie să ne mişcăm mai rapid. Trebuie să avansăm într-un mod care ne permite să preluăm controlul asupra acestui aeroport. Şi am făcut-o”, a răspuns Joe Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS