6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMăsuri de carantină înăsprite la Sydney

Măsuri de carantină înăsprite la Sydney

Măsuri de carantină înăsprite la Sydney. Autorităţile australiene au dispus, sâmbătă, noi restricţii, inclusiv închiderea mai multor companii la Sydney, pe fondul recrudescenţei pandemiei, în pofida mai multor săptămâni de izolare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Carantina la Sydney – instituită din 26 iunie şi prelungită deja de două ori, cel puţin până la 30 iulie – vizează peste şase milioane de locuitori. Toate magazinele considerate ”neesenţiale” va trebui să-şi tragă obloanele la Sydney şi în suburbii, a anunţat Gladys Berejiklian, şefa guvernului statului australian Noul Wales de Sud, al cărui capitală este Sydney. Şantierele de construcţii şi-au întrerupt deja activitatea în această metropolă situată pe coasta de sud-est a Australiei.

Locuitorilor din cartierele cele mai afectate li se interzice să părăsească zona reşedinţei lor, cu excepţia cazului în care lucrează în sectorul sănătăţii sau în serviciile de urgenţă. Locuitorii din Melbourne au intrat, sâmbătă, în a doua zi a celei de-a cincea carantine, iar autorităţile au intensificat controalele deja stricte la sosirile din Sydney.

Australia a fost mult timp lăudată pentru rezultatele sale iniţiale bune în privinţa gestionării pandemiei, datorate în principal închiderii foarte stricte a graniţelor imensului continent insular. Campania de vaccinare decurge însă foarte lent, cu mai puţin de 10% din populaţie vaccinată, în timp ce în multe ţări revin măsurile restrictive din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS