16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalParlamentul din Israel urmează să voteze astăzi noul Guvern

Parlamentul din Israel urmează să voteze astăzi noul Guvern

Israelul se pregăteşte duminică să deschidă o nouă pagină din istoria sa, cu un vot aşteptat al Parlamentului (Knesset) pentru a aproba o ”coaliţie a schimbării”, înainte de încheierea mandatului premierului Benjamin Netanyahu, cel mai îndelungat din istoria ţării, relatează AFP.

Knesset-ul se reuneşte în sesiune specială de la ora locală 16:00, ora locală (13:00 GMT) pentru a le permite centristului şi liderului opoziţiei Yair Lapid precum şi liderului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa, care va face obiectul unui vot în cursul serii, conform Agerpres.

Coaliţia ar urma să obţină aprobarea oficialilor aleşi

Această coaliţie eterogenă – reunind două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă – a întrunit majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Şi, cu excepţia unei schimbări de ultim moment, coaliţia ar urma să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va încheia mandatul lui Benjamin Netanyahu, care a fost şeful guvernului timp de 12 ani fără întrerupere.

Confruntat timp de un an cu un proces de corupţie, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, a fost ţinta unei noi manifestaţii de protest sâmbătă seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS