10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRusia anunță că instalează noi trupe militare la granița cu Europa

Rusia anunță că instalează noi trupe militare la granița cu Europa

Rusia va desfăşura aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare în apropierea graniţelor sale occidentale până la sfârşitul acestui an, ca răspuns la acţiunile Alianţei Nord-Atlantice, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, potrivit Reuters.

„Acţiunile colegilor noştri occidentali distrug sistemul de securitate mondial şi ne obligă la contramăsuri adecvate”, a declarat Şoigu, citat de Interfax, în cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce.

„20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest până la sfârşitul anului“

„Îmbunătăţim în mod constant componenţa de luptă a forţelor noastre armate. Aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest până la sfârşitul anului”, a reiterat el, adăugând că ameninţarea militară continuă să crească în direcţia strategică occidentală.

Navele NATO echipate cu rachete ghidate intră sistematic în Marea Baltică

Ţările NATO conduse de SUA şi-au intensificat zborurile aviaţiei lor strategice în zonă. Navele NATO echipate cu rachete ghidate intră sistematic în Marea Baltică, iar numărul exerciţiilor efectuate de ţările membre ale Alianţei este în creştere în apropierea frontierelor ruse, a enumerat Şoigu, citat de Interfax.

Şoigu a precizat că măsurile organizatorice luate de Rusia „sunt sincronizate cu furnizarea de armament şi tehnică modernă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS