6.4 C
Craiova
joi, 29 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMină ilegală de bitcoin, descoperită de poliția britanică

Mină ilegală de bitcoin, descoperită de poliția britanică

O importantă mină ilegală de bitcoin a fost descoperită de poliția din orașul britanic Birmingham, în cadrul unei percheziții în care se credea că va fi găsită o fermă de canabis, scrie News.ro.

Mina, aflată într-o unitate industrială, fura electricitate în valoarea de mii de lire sterline, potrivit poliţiei.

Poliţia a percheziţionat unitatea din Sandwell pe 18 mai, în baza unor informaţii care i-au făcut să creadă că aceasta este folosită drept fermă de canabis.

O mulţime de oameni au vizitat unitatea în diferite momente ale zilei, au spus poliţiştii, adăugând că sunt vizibile o mulţime de cabluri şi conducte de ventilaţie. Acestea sunt toate ”semne clasice” ale unei ferme de canabis, a spus poliţia. Cu toate acestea, ofiţerii au găsit aproximativ 100 de computere şi nici o frunză de canabis.

”Cu siguranţă, nu este ceea ce ne aşteptam. Avea toate caracteristicile unui sistem de cultivare a canabisului şi cred că este doar a doua astfel de mină criptografică pe care am întâlnit-o în West Midlands”, a declarat Jennifer Griffin, sergentul de poliţie Sandwell.

Minerii de bitcoin folosesc calculatoare special construite pentru a rezolva ecuaţii matematice complexe. Minerii sunt recompensaţi pentru eforturile depuse în moneda digitală. Cu toate acestea, întregul proces este foarte mare consumator de energie din cauza cantităţii utilizate de computere.

Guvernele încep să interzică minarea de bitcoin

Bitcoin are o amprentă de carbon comparabilă cu cea a Noii Zeelande, producând anual 36,95 megatone de CO2, potrivit Digiconomist.

”Am înţeles că exploatarea criptomonedelor nu este ea însăşi ilegală, ci furtul clar de energie electrică de la principalul furnizor de electricitate”, a spus Griffin.

Echipamentul informatic a fost confiscat, dar nu au fost efectuate arestări.

Miercuri, guvernul iranian a anunţat interzicerea exploatării bitcoin şi a altor criptomonede, oficialii dând vina pe consumul intensiv de energie pentru întreruperea furnizării electricităţii în mai multe oraşe iraniene.

În perioada ianuarie-aprilie, aproximativ 4,5% din totalul mineritului de bitcoin la nivel global a avut loc în Iran, potrivit firmei de analiza blockchain Elliptic. Acest lucru plasează Iranul printre primele 10 ţări din lume, în timp ce China a ocupat primul loc, cu aproape 70%.

Regiunea Mongolia Interioară a Chinei intenţionează să interzică noile proiecte miniere de criptomonede şi să oprească activitatea existentă, într-o încercare de a reduce operaţiunea care consumă energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS