17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA: Noul șef al Homeland Security are origini românești

SUA: Noul șef al Homeland Security are origini românești

Alejandro Mayorkas, primul imigrant și prima persoană latino care ocupă această funcție, a fost confitmat de Senatul SUA în funcția de șef al Homeland Security.

De asemenea, Pete Buttigieg, fost candidat la nominalizarea democraților la prezidențialele din 2020 și fost primar al unui orășel din Indiana, a devenit primul membru al cabinetului SUA care provine din comunitatea LGBTQ și va ocupa funcția de secretar pentru Transporturi, conform The Washington Post și CNN.

Este de așteptat ca Mayorkas, un imigrant cubanez cu rădăcini în România, să înceapă eliminarea mai multor politici din domeniul imigrației ale fostei administrații Trump.

Administrația Biden plănuiește o reformă a sistemului de imigrație pentru a permite milioanelor de imigranți ilegali din țară să poate să obțină mai ușor cetățenia americană, o politică care a fost îndelung criticată de republicani.

Rădăcinile românești

Alejandro Nicholas Mayorkas, poreclit Ali, s-a născut la Havana, Cuba, la 24 noiembrie 1959. Părinții săi au venit împreună cu el și sora sa în Statele Unite în 1960 ca refugiați, după Revoluția cubaneză. Au locuit în Miami, Florida, înainte ca familia sa să se mute la Los Angeles, California, unde rămas pentru restul tinereții sale. Mayorkas a urmat liceul Beverly Hills.

Tatăl său era un evreu cubanez, care deținea și exploata o fabrică de oțel în Havana. Mama era o evreică din România a cărei familie a scăpat de Holocaust și a fugit în Cuba în anii 1940. Revoluția cubaneză a marcat a doua oară când mama sa fost forțată să fugă dintr-o țară pe care o considera acasă. Mayorkas a terminat Universitatea Berkeley din California, în 1981. Și-a luat doctoratul de avocat la Loyola Law School în 1985.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS