12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden vrea să înăsprească restricțiile de călătorie în SUA

Joe Biden vrea să înăsprească restricțiile de călătorie în SUA

Joe Biden vrea să înăsprească restricțiile de călătorie în SUA când preia funcția de președinte, care să vizeze persoanele care vin sau tranzitează anumite țări, inversând astfel o măsură de relaxare adoptată de Donald Trump.

Preşedintele ales Joe Biden intenţionează să prelungească rapid restricţiile de călătorie pentru majoritatea persoanelor venite din Europa şi Brazilia, la scurt timp după ce Donald Trump a decis să le ridice începând cu 26 ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al lui Biden, transmite Reuters.

Trump a promis înlăturarea restricţiilor de călătorie pentru cei care vin din ţările din spaţiul Schengen – inclusiv românii care le tranzitează pentru a ajunge în SUA – din Marea Britanie ori Brazilia, acolo unde rata de infectare cu COVID-19 este foarte ridicată. Noua administraţie a lăsat de înțeles că nu se va alinia acestei relaxări subite, mai ales că numai California a depăşit deja 3 milioane de infectări.

La scurt timp după publicarea decretului lui Trump, purtătorul de cuvânt Jen Psaki a scris pe Twitter că „la recomandarea echipei medicale, administraţia nu intenţionează să ridice restricţiile respective pe 26 ianuarie”.

Ea a adăugat că „în condiţiile înrăutăţirii pandemiei şi a răspândirii unei variante mai contagioase în lume, nu este momentul pentru ridicarea restricţiilor pentru călătoriile internaţionale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS