17.8 C
Craiova
luni, 17 mai, 2021
Știri de ultima oră Politica International Un judecător federal a respins cererea de anulare a milioane de voturi din Pennsylvania

Un judecător federal a respins cererea de anulare a milioane de voturi din Pennsylvania

Un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept „argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative”, transmite Agerpres.

Brann a adăugat că „nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni”.

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

„Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate”, a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Trump a cerut o altă renumărare a voturilor din statul Georgia

Pe de altă parte, echipa de jurişti a preşedintelui american Donald Trump a cerut sâmbătă încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, menționează sursa citată.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, şi secretarul de stat Brad Raffensperger – ambii republicani, ca şi preşedintele, au certificat independent rezultatele după prima renumărare încheiată joi. Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obţinut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Deoarece diferenţa este mai mică de 0,5% din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

Acest proces este unul din zecile intentate de Trump şi aliaţii săi republicani în urma alegerilor. Trump încearcă să obţină un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite contestând în instanţe rezultatele alegerilor în mai multe state şi susţinând că scrutinul a fost marcat de fraude pe scară largă. Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a furnizat dovezi pentru acuzaţiile de fraudă electorală coordonată pe scară largă.

Totodată, ei urmăresc să invalideze sau să modifice rezultatele prin renumărarea buletinelor de vot şi presiuni directe asupra parlamentarilor în mai multe state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

San Marino oferă turiştilor vaccinul Sputnik contra sumei de...

San Marino, micuțul stat independent din nordul Italiei, permite...

ȘTIRI GdS

Liviu Dragnea câștigă definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a câștigat definitiv luni procesul intentat Penitenciarului Rahova pe motiv că i-a încălcat dreptul la muncă, dar și...
00:02:57

(VIDEO) Mii de manifestanţi pro-palestinieni în mai multe oraşe...

Mii de protestatari din Statele Unite au ieşit sâmbătă în stradă pentru a manifesta în sprijinul palestinienilor în ciocnirile aflate în curs cu Israelul,...

România are un nou ambasador în Germania

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele de numire a unor ambasadori ai României, printre schimbările notabile fiind cea din Germania, unde Bucureștiul va...
00:00:00

(VIDEO) Iohannis: ”Din 15 mai se elimină portul măștii...

Președintele Klaus Iohannis susține joi o declarație de presă, la finalul unei ședințe cu premierul și mai mulți miniștri în care s-a discutat despre...
00:01:09

(VIDEO) Premieră: O femeie, șefa serviciilor secrete italiene

Premierul Mario Draghi a numit-o miercuri la conducerea serviciilor secrete pe Elisabetta Belloni, diplomat de carieră, prima femeie care ocupă această poziţie în Italia, informează...

Premierul Cîțu, la Bruxelles pentru discuții despre PNRR

Premierul Florin Cîţu și mai mulți miniștri ai cabinetului său se vor deplasa, marți, la Bruxelles, unde delegația are programată o cină de lucru...