14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSoluție macabră pentru a face față morților Covid în Bolivia

Soluție macabră pentru a face față morților Covid în Bolivia

Bolivia se confruntă cu un bilanț al deceselor de COVID fără precedent, iar casele funerare se străduiesc fără succes să păstreze ritmul. Pentru a face față acestei situații, autoritățile au găsit o soluție macabră: un crematoriu mobil, scrie The Guardian.

Instalația este suficient de mică pentru a putea fi transportată cu o remorcă și este alimentată cu gaz petrolier lichefiat produs local – ceea ce face o opțiune ieftină pentru familiile care nu își pot permite un serviciu funerar.

„Am vrut să ajutăm în pandemie și am găsit această soluție”, a declarat inginerul care a proiectat crematoriul mobil, adăugând că mai multe consilii locale din Bolivia, unde autoritățile se luptă să facă față bilanțului tot mai mare al deceselor, au comandat deja aceste instalații. Crematoriile se găsesc doar în principalele orașe ale țării, însă nu toți cetățenii își pot permite să plătească taxele pentru acest serviciu.

Bolivia, una dintre cele mai sărace țări din America de Sud, a declarat „stare de calamitate publică” ca urmare a impactului financiar cauzat de pandemia de coronavirus și de criza sanitară care lovește această țară sud-americană, reatează CNN. 

Pe lângă efectele dezastruoase pe care criza coronavirusului le are asupra sănătății publice și asupra economiei, lucrurile sunt înrăutățite de faptul că oamenii, disperați să se salveze de boală, recurg la tratamente netestate și periculoase – există cazuri în care unii cetățeni au luat, fără să întrebe vreun medic, substanțe precum dioxid de clor sau alți astfel de dezinfectanți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS