6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalComunitatea internațională, ajutor de urgenţă în valoare de 252,7 milioane de euro pentru Liban

Comunitatea internațională, ajutor de urgenţă în valoare de 252,7 milioane de euro pentru Liban

O sumă de 252,7 milioane de euro va fi mobilizată de comunitatea internațională pentru a ajuta la recuperarea Libanului în urma dezastrului provocat de explozia din portul Beirut, informează Agerpres. Banii ar urma să fie distribuiți direct populației.

Uniunea Europeană s-a angajat să contribuie cu 63 de milioane de euro pentru a răspunde „celor mai urgente nevoi”, iar Qatarul a promis 50 de milioane de dolari
„În această perioadă oribilă, Libanul nu este singur”, au asigurat cei 30 de şefi de stat şi de guvern, miniştri şi oficiali ai unor organizaţii internaţionale. Aceştai s-au reunit la iniţiativa comună a Franţei şi ONU prin videoconferinţă.

Emmanuel Macron i-a îndemnat pe participanţi să acţioneze rapid

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a îndemnat pe participanţi să acţioneze rapid. Printre participanţi s-au numărat omologul american, emirul Qatarului, premierii Spaniei şi Italiei şi reprezentanţi ai unor instituţii precum FMI, Banca Mondială şi Crucea Roşie.

Ajutorul internaţional de urgenţă se concentrează în prezent pe patru priorităţi

După dezastrul provocat de explozia din portul capitalei Beirut, ajutorul internaţional de urgenţă se concentrează în prezent pe patru priorităţi: sănătate; alimentaţie; reabilitarea şcolilor şi a locuinţelor afectate. În urma exploziei au murit 158 de persoane, alte 6.000 au fost rănite, zeci au fost dați dispăruţi şi sute de persoane au rămas fără locuinţe.

„Aceste reforme vor debloca miliarde de dolari pentru poporul libanez“

„Aceste reforme vor debloca miliarde de dolari pentru poporul libanez. Este timpul ca liderii libanezi să acţioneze decisiv”, a declarat Kristalina Georgieva, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS