10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAmericanii, sfătuiți să „reconsidere călătoriile“ în România și în celelalte state din UE

Americanii, sfătuiți să „reconsidere călătoriile“ în România și în celelalte state din UE

Americanii sunt sfătuiți să reconsidere călătoriile în România și în celelalte state din UE ca urmare a creșterii cazurilor de COVID.

Pentru circa 30 de ţări s-au emis din 6 august alerte „Nivelul 4: Nu călătoriţi“. Pe lista de risc ridicat se află, printre altele: India; Rusia; Bangladesh; Belize; Bolivia; Costa Rica; Republica Dominicană; Egipt; El Salvador; Haiti; Iran; Kosovo; Kazahstan; Mongolia; Honduras şi Libia, potrivit digi24.ro.

România este încadrată la „Nivelul 3: Reconsideraţi călătoria“

România este încadrată la „Nivelul 3: Reconsideraţi călătoria“, alături de ţările din Uniunea Europeană, de Regatul Unit, Vietnam, Sri Lanka, Liberia, Armenia, Filipine, Laos şi Australia.

Departamentul revine la sistemul anterior de niveluri de recomandări de călătorie

„Odată cu ameliorarea condiţiilor sanitare şi de siguranţă în unele ţări şi cu posibila înrăutăţire în altele, departamentul revine la sistemul anterior de niveluri de recomandări de călătorie pentru fiecare ţară“, arată un comunicat la Departamentului de Stat, care a luat locul recomandării globale de nivel 4 (maxim) „Nu călătoriţi“ emise în 19 martie.

Washingtonul continuă negocierile cu Bruxellesul pentru a obţine din nou dreptul de călătorie în UE

În contextul epidemiei de coronavirus, Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul lor a cetăţenilor străini din multe părţi ale lumii, inclusiv UE şi China, ţară inclusă din iunie în recomandarea ”Nu călătoriţi”, Washingtonul continuă negocierile cu Bruxellesul pentru a obţine din nou dreptul de călătorie în Uniunea Europeană pentru majoritatea americanilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS