9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump: Voi trimite trupe federale în mai multe orașe unde au loc proteste

Trump: Voi trimite trupe federale în mai multe orașe unde au loc proteste

Președintele american Donald Trump a amenințat că va trimite trupele federale în toate orașele conduse de primari democrați, inclusiv Chicago și New York, unde încă mai au loc proteste masive împotriva abuzurilor poliției.

În Portland, forţele trimise de guvernul federal s-au ciocnit din nou cu protestatarii adunaţi pe străzile oraşului, potrivit BBC. Că să-i împrăştie, militarii trimişi de Trump au făcut uz de gaze lacrimogene. În mijlocul oamenilor au fost şi oficiali locali, care au suferit cot la cot cu manifestanţii.

Primarul din Portland i-a cerut preşedintele Donald Trump să-şi retragă trupele, pentru că violenţele escaladează. Preşedintele a anunţat însă că are de gând să trimită forţe de ordine federale şi în alte oraşe americane care se confruntă cu mişcări masive de proteste.

Într-o declarație făcută luni la Casa Albă, președintele Trump a reiterat apelul la lege și la ordine.

„Trimitem forțele de ordine”, le-a spus reporterilor. „Nu putem lăsa să se întâmple asta în orașe precum New York City, Chicago, Philadelphia, Detroit, Baltimore și Oakland. „Nu vom lăsa să se întâmple acest lucru în țara noastră, toate conduse de liberali-democrați.” De asemenea, dl Trump a lăudat eforturile controversate ale aplicării legii federale în Portland. Orașul a văzut proteste în desfășurare împotriva brutalității poliției în oraș de la moartea lui George Floyd, un negru neînarmat, în Minnesota, în mai. Domnul Trump a desfășurat personalul în orașul de pe coasta de vest a SUA în urmă cu două săptămâni pentru a eradica violențele de pe străzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS