12 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Cea mai dură măsură de până acum impusă de autoritățile argentiniene

Cea mai dură măsură de până acum impusă de autoritățile argentiniene

Autoritățile argentiniene au impus o carantină la nivel național pentru a împiedica răspândirea epidemiei de COVID-19, decizia fiind una dintre cele mai dure luate până acum de către o națiune sud-americană, informează Bloomberg.

Începând de astăzi, cetățenii au voie să iasă din casă doar pentru servicii esențiale, precum drumul la farmacie sau supermarket, a anunțat președintele Alberto Fernandez. Carantina va fi instaurată de forțele de securitate și va fi în vigoare până la finalul lunii martie.

„Vom fi absolut inflexibili în impunerea carantinei. Este o măsură excepțională într-o perioadă excepțională, însă în continuare într-un cadru democratic“, a spus Fernandez. .

Fernandez a ordonat și alte măsuri dure în ultimele zile pentru a încerca să țină sub control epidemia de coroanvirus. Guvernul a închis granițele, a anulat majoritatea zborurilor, a închis școlile și a cerut 14 zile de carantină pentru oricine are simptome sau a sosit din zone cu epidemie.

128 de cazuri confirmate

Începând de joi, Argentina are 128 de cazuri confirmate de coronavirus și 3 decese, iar 70% dintre persoanele infectate sunt din orașul și provincia Buenos Aires.

Președintele Alberto Fernandez a recunoscut că economia țării va avea de suferit din cauza virusului și a spus că va anunța măsuri în acest sens în următoarele zile.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal în Horezu

Un grav accident rutier a avut loc...

ȘTIRI GdS

COVID-19: Twitter a șters postarea consilierului lui Trump după...

Twitter a șters postarea consilierului lui Trump pe probleme legate de coronavirus după ce a susținut că acoperirea feţei cu mască nu...

Twitter a restricţionat temporar contul de campanie electorală al...

Twitter a restricţionat joi temporar contul de campanie electorală al preşedintelui american Donald Trump. Compania a motivat decizia spunând că un videoclip...

Germania îi sugerează regelui Thailandei să se întoarcă acasă

Regele Thailandei locuiește de la începutul pandemiei într-o stațiune montană din Bavaria. Germania îi sugerează acestuia să se întoarcă la el acasă....

Rusia anunță un nou record de îmbolnăviri

Rusia anunță un nou record de îmbolnăviri

A doua confruntare electorală Trump-Biden a fost anulată

A doua confruntare electorală Trump-Biden a fost anulată