5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvoluția coronavirusului pe glob. Ce se mai întâmplă în China, SUA și Europa

Evoluția coronavirusului pe glob. Ce se mai întâmplă în China, SUA și Europa

​Evoluția coronavirusului pe glob. Trump a declarat stare de urgență, în timp ce China a avut cel mai mic număr de cazuri din ianuarie. Australia a rămas în unele părți ale țării fără kituri de testare, informează Hotnews.ro.

Donald Trump a declarat, vineri, stare de urgență, în timp ce pandemia de coronavirus, care a omorât cel puțin 47 de americani și a infectat aproape 2.200, a împins Los Angeles și Chicago să închidă școlile.

Numărul cazurilor noi de coronavirus importate în China continentală din exterior a depășit vineri pentru prima dată numărul infecțiilor transmise local. În acest moment este imposibil de determinat când va fi atins vârful pandemiei, spune Organizația Mondială a Sănătății. Australia, care se confruntă cu un deficit al kiturilor de testare coronavirus, face apel la doctori să respecte recomandările de folosire a acestora.

Iată principalele informații privind evoluția pandemiei, așa cum au fost prezentate de hotnews.ro.

09.10: Capitala Indoneziei închide școlile pentru două săptămâni

09.00: Arabia Saudită suspendă toate zborurile internaționale începând de duminică pentru două săptămâni într-o tentativă de a limita extinderea coronavirusului în țară, care a înregistrat 86 de cazuri.

08.40
: Președintele Donald Trump s-a întâlnit cu o a doua persoană weekendul trecut care ulterior a fost testată pozitiv pentru coronavirus, dar președintele nu a cerut să fie testat pentru virus sau să intre în autoizolare, a spus vineri medicul Casei Albe, relatează Reuters.

08.30: Thailanda a raportat șapte noi cazuri sâmbătă, bilanțul total ajungând la 82.

Evoluția coronavirusului pe glob. 11 cazuri noi în China

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat sâmbătă un pachet de ajutoare în contextul coronavirusului, prin care vor fi furnizate kituri de testare gratuite și concediu medical plătit, într-o încercare de a limita daunele economice provocate de pandemie.

China continentală a avut vineri 11 cazuri confirmate, dar doar 4 dintre acestea – toate în epicentrul virusului Hubei – au fost transmise locale.

Celelalte șapte au fost detectate la călători care au venit din afara Chinei, respectiv din Italia, Statele Unite și Arabia Saudită, potrivit autorităților locale. Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie, când au început înregistrările acestora, potrivit Agerpres.

Evoluția coronavirusului pe glob

Noul coronavirus a ucis cel puțin 5.347 de oameni în toată lumea de la apariția sa în luna decembrie, în China, potrivit bilanțului stabilit de către AFP pornind de la date oficiale. Peste 140.720 de cazuri de infectare au fost numărate în 124 de țări și teritorii.

Numărul cazurilor diagnosticate, cu toate acestea, reflectă imperfect realitatea, în timp ce țările au politici și criterii mai mult sau mai puțin restrictive de contabilitate. De la numărătoarea de joi de la 5.00 p.m. GMT, până la aceeași oră vineri, s-au înregistrat 422 de noi decese și de 9.265 de noi cazuri în toată lumea.

Numărul persoanelor infectate în Italia, cea mai afectată țară din lume, după China, a crescut vineri de la 15.113 la 17.660, dintre care 1.328 la terapie intensivă. Italia a înregistrat 250 noi decese legate de infecția cu coronavirus în 24 de ore, un nou record, ridicând bilanțul total la 1.266.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS