14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAccesul pelerinilor străini a fost interzis în Arabia Saudită, din cauza coronavirusului

Accesul pelerinilor străini a fost interzis în Arabia Saudită, din cauza coronavirusului

Accesul pelerinilor străini a fost interzis în Arabia Saudită, din cauza coronavirusului, au anunţat joi oficialii saudiţi. Mai multe state din regiune, printre care Iran, Kuweit, Oman şi Irak, au înregistrat un număr mare de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Restricţiile sunt „temporare“, au anunţat oficialii saudiţi, dar nu au precizat şi un termen pentru ridicarea interdicţiei, potrivit digi24.ro. În aceste condiții, nu este clar încă dacă pelerinajul anual de la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, va fi sau nu afectat de această decizie. Pelerinajul ar urma să aibă loc în luna iulie. Anul trecut, peste 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume au participat la acest eveniment.
Arabia Saudită nu a înregistrat niciun caz de coronavirus.

Decizia ar putea afecta economia saudită

Arabia Saudită este vizitată de milioane de pelerini musulmani şi în afara hajj-ului. Decizia ar putea afecta economia saudită, întrucât milioanele de pelerini care vin în această ţară în fiecare an reprezintă o sursă importantă de venit. Economia ţării este deja afectată de scăderea livrărilor de petrol către China, principalul cumpărător de petrol saudit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS