8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus - Bilanţul explodează în China după o schimbare a metodologiei de calcul

Coronavirus – Bilanţul explodează în China după o schimbare a metodologiei de calcul

China a anunţat joi 15.000 de contaminări suplimentare cu noul tip de coronavirus, un salt record pe care specialiştii de la Beijing îl explică prin adoptarea unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare, ce a fost urmată de demiterea imediată a principalilor oficiali din Hubei, provincia considerată leagănul acestei epidemii, informează Agerpres, citând AFP.

Această cifră îngrijorătoare şi aceste sancţiuni disciplinare alimentează speculaţiile potrivit cărora gravitatea epidemiei de pneumonie virală provocată de Covid-19 ar fi putut să fie subestimată.

O nouă metodă de diagnosticare

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat joi 242 de noi decese în provincie. Aceasta este de departe cea mai mare creştere (a bilanţului victimelor) înregistrată în 24 de ore de când criza a debutat în decembrie în capitala provinciei chineze, oraşul Wuhan.

Aceste creşteri se datorează unei noi definiţii, mai largi, a cazurilor de infectare. De acum înainte, autorităţile locale vor contabiliza cazurile „diagnosticate clinic”.

De exemplu, o radiografie pulmonară în cazurile suspecte poate fi de acum considerată ca fiind suficientă pentru diagnosticarea virusului. Până joi, un test de acid nucleic era indispensabil.

Autorităţile chineze justifică această nouă metodă printr-o „mai bună cunoaştere” a bolii şi a simptomelor sale şi prin dorinţa lor de a îi ajuta pe pacienţi să beneficieze cât mai repede de un tratament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS