18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational6.000 de oameni, ucişi de pojar în Congo

6.000 de oameni, ucişi de pojar în Congo

În Republica Democrată Congo, pojarul a ucis mai mult de 6.000 de oameni, relatează Organizația Mondială a Sănătății. În jur de 310.000 de suspiciuni de pojar au fost raportate în Congo în ultimul an. În combaterea virusului de către autorități, fondurile insuficiente rămân un „mare impediment“ în combaterea acestuia.

Rata imunizării este scăzută în Congo, deşi Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și partenerii săi internaționali au vaccinat 18 milioane de copii congolezi sub 5 ani împotriva bolii. OMS a spus că 25% din cazurile raportate în țară au fost în rândul copiilor sub 5 ani. Aceștia sunt cei mai vulnerabili la boala care poate fi tratată prin vaccin, patrivit digi24.ro.
OMS a declarat că a mobilizat 27,6 milioane de dolari pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani în programele de vaccinare. Cu toate astea ar avea nevoie de încă 40 de milioane de dolari.

Congo se confruntă atât cu rujeola, cât și cu o epidemie de Ebola

Republica Democrată Congo se confruntă atât cu rujeola, cât și cu o epidemie de Ebola ce a început în august 2018. Neîncrederea cetățenilor față de sistemul de sănătate și conflictele miliției din unele provincii din Congo sunt printre obstacolele cu care se confruntă agențiile de sănătate care lucrează pentru a pune capăt epidemiilor din țară.
Ca și în cazul Ebola, OMS a spus că a fost dificil să obțină acces la comunitățile vulnerabile din cauza focarelor altor boli și a situației de securitate din unele zone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS