17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRăgazul oferit de ploi în Australia se încheie, revine canicula

Răgazul oferit de ploi în Australia se încheie, revine canicula

Meteorologii din Australia au avertizat luni, că răgazul oferit recent pompierilor de ploile şi vremea mai rece urmează să se încheie. Ei prognozează revenirea caniculei în a doua jumătate a săptămânii în curs, fenomen care sporeşte riscul ca incendiile de vegetaţie să reapară şi să se propage din nou, informează Reuters.

Australia se confruntă în regularitate cu incendii de vegetaţie pe durata verii, însă în acest an focarele au apărut mai devreme decât de obicei şi au făcut 33 de victime în ultimele patru luni, ucigând totodată milioane de animale sălbatice şi devastând un teritoriu ce are o suprafaţă echivalentă cu cea a Greciei.

În urma ploilor care au căzut timp de o săptămână în Victoria, New South Wales şi Queensland, statele australiene cele mai afectate de incendii, numărul focarelor a scăzut cu peste 50%, însă temperaturile peste mediile multianuale vor reveni în acest weekend.

Luni, 59 de incendii de vegetaţie erau încă active în statul New South Wales, din care 28 nu sunt încă izolate.

Meteorologii se aşteaptă ca temperaturile din Melbourne, unde turneul de tenis Australian Open a ajuns în cea de-a doua sa săptămână, să atingă vineri valoarea de 41 de grade Celsius.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS