11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPoliția din Londra instalează camere de supraveghere cu recunoaștere facială în timp real

Poliția din Londra instalează camere de supraveghere cu recunoaștere facială în timp real

Poliția britanică este pe cale să înceapă utilizarea operațională a camerelor de supraveghere cu recunoaștere facială în timp real (LFR), în ciuda avertismentelor privind organizațiile pentru drepturile omului și a îngrijorărilor exprimate chiar de autoritatea de profil a guvernului, informează Hotnews, citând Reuters.

Folosit pentru prima oară la carnavalul de la Notting Hill din 2016, acest tip de camere va alerta poliția când descoperă vreo persoană aflată pe lista celor căutate de autorități.

”Folosirea tehnologiei de recunoaștere facială în timp real va fi implementată în anumite locuri din Londra”, a spus Poliția Metropolitană (Met) într-un comunicat transmis vineri. ”Este un pas important pentru Met, va fi vitală ca ajutor în diminuarea violenței”, potrivit sursei citate.

Camerele vor fi semnalizate clar, iar polițiștii vor distribui pliante cu explicații privind tehnologia.

Comisarul pentru Camere de SUpraveghere din Marea Britanie a criticat, anterior, folosirea acestei tehnologii: ”Este un instrument intruziv ce are implicații asupra drepturilor omului și asupra încrederii populației, aceste lucruri trebuie luate în considerare”


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS