5.4 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Politica International Peste un miliard de animale au pierit în incendiile din Australia

Peste un miliard de animale au pierit în incendiile din Australia

-

Mai mult de jumătate din habitatul în care trăiesc 100 de specii de plante şi animale ameninţate cu dispariţia a fost distrus de incendiile din Australia. Printre acestea se află inclusiv 32 de specii în pericol critic de extincţie, a anunţat luni guvernul de la Canberra.

Peste un miliard de animale au pierit în incendiile fără precedent care au făcut ravagii în estul şi sudul insulei timp de luni de zile. A ars o suprafaţă mai mare decât cea a Portugaliei, potrivit digi24.ro.
Un bilanţ exact pentru floră şi faună va fi stabilit în câteva săptămâni, deoarece există încă focare. Unele zone distruse de incendii sunt încă prea periculoase pentru a fi explorate, potrivit autorităţilor.

Peste 80% din habitatele unui număr de 49 de specii, distruse de incendii

Ministerul Mediului a publicat deja o listă preliminară a speciilor de plante, animale şi insecte pe cale de dispariţie care au pierdut peste 10% din habitatul lor cunoscut.
Peste 80% din habitatele cunoscute sau probabile ale unui număr de 49 de specii au fost distruse de incendii. De asemenea, 50 până la 80% din ariile populate ale altor 65 de specii au fost afectate de flăcări.
„Unele specii sunt mai vulnerabile la flăcări decât altele şi unele zone au fost mult mai grav afectate decât altele. O analiză aprofundată va fi necesară înainte de a putea evalua pe deplin impactul incendiilor pe teren“, a declarat Sally Box, comisar pentru specii pe cale de dispariţie.

Dintre cele 32 de specii în pericol critic de extincţie, majoritatea sunt plante

Speciile ameninţate includ 272 de plante, 16 mamifere, 14 broaşte, nouă păsări, şapte reptile, patru insecte, patru peşti şi un păianjen, a spus ministerul.
Dintre cele 32 de specii în pericol critic de extincţie afectate de incendii, majoritatea sunt plante. Au existat, însă, şi broaşte, broaşte ţestoase şi trei tipuri de păsări, a precizat sursa citată.
Criza incendiilor de vegetaţie din Australia s-a soldat şi cu moartea a cel puţin 29 de persoane. Flăcările au ars suprafeţe vaste de păduri virgine, au ucis animale în ferme şi au distrus aproximativ 2.000 de case.

ȘTIRI VIDEO GdS