19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimul caz de infectare cu noul virus descoperit în China, apărut în Thailanda

Primul caz de infectare cu noul virus descoperit în China, apărut în Thailanda

O turistă care a ajuns în Thailanda a devenit prima persoană din afara Chinei diagnosticată cu noul virus, de tip pneumonie, care a infectat deja zeci de oameni.

Femeia a fost pusă în carantină după aterizarea la Bangkok. Femeia este din Wuhan, estul Chinei, unde focarul a fost depistat în decembrie.
O persoană a decedat și până acum au fost înregistrate 41 de cazuri de pacienţi infectaţi cu acest virus.
A fost identificat ca un coronavirus, care poate provoca boli care variază de la răcelile obișnuite la SARS (sindrom respirator acut sever), care este potențial mortal.
SARS a ucis mai mult de 700 de persoane în întreaga lume în timpul unui focar în 2002-2003. Acesta a avut originea tot din China.
În total, a infectat peste 8.000 de persoane în 26 de țări.
China a scăpat de SARS în mai 2004, potrivit BBC.

Oamenii de știință din China „găsesc cauza” bolii de mister

Potrivit agenției oficiale de știri Xinhua, femeia a ajuns în Thailanda pe 8 ianuarie, unde a fost internată. Niciun alt pasager nu a fost infectat.
Marți, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pentru prima dată că se pare că a existat o transmisie limitată de la persoană la persoană a virusului.
„Din informațiile pe care le avem, este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om”, a declarat reporterilor de la Geneva, Maria Van Kerkhove, șefa unității de boli emergente a OMS.
Ea a adăugat că organizația se pregătește pentru posibilitatea unui focar mai larg: „Este încă la început şi nu avem o imagine clinică clară”.
Se pare că multe cazuri anterioare de virus au fost legate de o piață de pește din Wuhan.
Noul caz din Thailanda a apărut înaintea unei perioade în care sute de milioane de chinezi călătoresc cu ocazia Anului Nou Chinezesc.
Pe 9 ianuarie, aeroportul din Singapore a declarat că va începe verificarea temperaturii călătorilor din Wuhan.
Oficialii din sănătate din Hong Kong au mai spus că vor implementa și controale asupra pasagerilor și că au intensificat acţiunile de dezinfectare a trenurilor și a avioanelor, a informat agenția de știri AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS