14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalComandantul forţelor de elită ale Gărzilor Revoluţionare iraniene, ucis

Comandantul forţelor de elită ale Gărzilor Revoluţionare iraniene, ucis

-

Statele Unite au efectuat un atac în urma căruia o comandantul forţelor de elită ale Gărzilor Revoluţionare iraniene, Qassem Suleimani, a fost ucis, a declarat vineri Pentagonul.

În atac a fost ucis şi Abu Mahdi al-Muhandis, un înalt oficial al forţelor paramilitare irakiene. Atacul a aut loc în apropierea Aeroportului Internaţional din Bagdad. Raidul aerian a fost ordonat de preşedintele american Donald Trump, relatează agențiile internaționale de ştiri.

Atacul a avut scopul de a „descuraja planificarea altor atacuri iraniene”, a transmis Pentagonul.

„Soleimani a dezvoltat planuri de atac împotriva diplomaților americani și a membrilor serviciilor din Irak și din întreaga regiune. Generalul Soleimani și Forța Quds au fost responsabili pentru moartea a sute de americani şi forţe ale coaliţiei și rănirea a mii de oameni”, se arată în declarația Pentagonului.

Ayatollahul suprem iranian Ali Khamenei a declarat, vineri, că asasinarea lui Soleimani va dubla motivația rezistenței împotriva Statelor Unite și a Israelului, a informat televiziunea de stat, potrivit haaretz.com.

„Toți dușmanii ar trebui să știe că jihadul rezistenței va continua cu o dublă motivație, iar o victorie certă îi așteaptă pe luptători în războiul sfânt”, a spus Khamenei într-o declarație susținută de TV, în care a cerut trei zile de doliu național.

Înfiinţată în 2014 pentru a lupta contra ISIS, gruparea paramilitară irakiană a fost recunoscută oficial de către Irak ca trupe millitare independente care răspund direct primului-ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean de 20 de ani a fost reținut,...

ȘTIRI GdS