10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalÎn primul mesaj din 2020, Papa Francisc denunță violenţa împotriva femeilor

În primul mesaj din 2020, Papa Francisc denunță violenţa împotriva femeilor

În primul său mesaj din acest an, Papa Francisc a condamnat abuzul asupra femeilor în societatea modernă şi a făcut un apel pentru încetarea exploatării trupului femeii. În fața mulţimii strânse în Bazilica Sfântul Petru, Papa a apărat drepturile femeilor de a migra în căutarea unui viitor mai bun pentru copiii lor, notează Reuters.

„Femeile sunt sursa vieții. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie“, a susținut Papa Francisc.

„Cât de des este sacrificat corpul unei femei pe altarul profan de publicitate, profit, pornografie, exploatat ca suprafață buna de folosit”, a susținut Papa, adăugând că trupul feminin „trebuie eliberat de consumism, trebuie respectat și onorat. “

Papa Francisc a apărat în mod regulat drepturile femeilor în timpul pontificatului său. În aprilie, a declarat că Biserica Romano-Catolică trebuie să recunoască o istorie de dominație masculină și abuz sexual asupra femeilor.

„Ne putem înțelege nivelul umanității prin modul în care tratăm corpul unei femei”, a mai spus Papa, miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS