11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAngela Merkel a declarat ca luptă cu toată puterea pentru a combate schimbările climatice

Angela Merkel a declarat ca luptă cu toată puterea pentru a combate schimbările climatice

Cancelarul german Angela Merkel a declarat într-un mesaj de Anul Nou că se luptă pentru a combate schimbările climatice cu toată puterea sa pentru a permite generaţiilor viitoare să trăiască în pace şi prosperitate, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Angela Merkel: Îmi folosesc toate forţele pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice „Încălzirea globală este reală. Este ameninţătoare”, a declarat Merkel în discursul înregistrat care va fi difuzat marţi seara.

Angela Merkel: Creşterea temperaturilor la nivel mondial a fost creata de om

Creşterea temperaturilor la nivel mondial şi problemele generate de încălzirea globală sunt create de om, a adăugat Angela Merkel. „Deci trebuie să facem tot ce este posibil pentru a depăşi această provocare umană. Încă este posibil”, a transmis Merkel.

Copiii şi nepoţii noştri trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce facem sau ne abţinem de la a face astăzi. De aceea, îmi folosesc toată forţa pentru a mă asigura că Germania îşi aduce contribuţia – ecologic, economic, social – la controlul asupra schimbărilor climatice”, a continuat aceasta. Merkel a adresat un apel către poporul german să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă. Aceasta ar fi pentru a face faţă provocărilor care apar din cauza încălzirii globale.

Incălzirea globală, o problema grava

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie mai mult decât oricând de curajul de a gândi într-un mod nou. De forţa de a părăsi căile familiare. De disponibilitatea de a încerca lucruri noi şi determinarea de a acţiona mai rapid. Sa fim convinşi că neobişnuitul poate reuşi. Si trebuie să reuşească dacă vrem ca generaţia de tineri de astăzi şi descendenţii lor să poată trăi bine pe acest Pământ”, a transmis Merkel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS