13.8 C
Craiova
joi, 1 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Resturi din avionul militar prăbuşit cu 38 de persoane, găsite

Resturi din avionul militar prăbuşit cu 38 de persoane, găsite

Au fost localizate resturi care ar putea proveni de la avionul militar de transport care s-a prăbuşit săptămâna aceasta cu 38 de persoane la bord în drum spre o bază militară din Antarctica, au anunţat miercuri Forţele Aeriene chiliene, potrivit Reuters.

Unde au fost găsite resturile

Resturile au fost găsite la 30 de kilometri sud de locul în care avionul a luat ultima dată contactul, au transmis Forţele Aeriene într-un comunicat. Piesele au fost recuperate pentru analiză pentru a determina dacă aparţineau avionului de transport Hercules C-130.

Ministerul Apărării din Brazilia a mai anunţat într-o declaraţie că una dintre navele sale a recuperat obiecte personale şi resturi compatibile cu avionul, la aproximativ 500 km sud de oraşul argentinian Ushuaia din Patagonia.

Sunt şanse slabe pentru a mai fi supravieţuitori

Aeronava, care se îndrepta spre o bază din Antarctica, a dispărut la scurt timp după ce a decolat luni seară din oraşului Punta Arenas din Patagonia chiliană. Forţele aeriene au concluzionat în dimineaţa următoare că aeronava cel mai probabail s-a prăbuşit, având în vedere numărul de ore de când a dispărut.

„Vom continua căutarea şi sperăm să avem un rezultat mai bun”, a declarat reporterilor generalul forţelor aeriene, Eduardo Mosqueira, care a condus eforturile de căutare.

Cauza accidentului este necunoscută, iar oficialii au recunoscut că sunt slabe şansele de a găsi supravieţuitori. La bordul aeronavei se afla un echipaj format din 17 membri şi 21 de alţi pasageri, printre care personal militar, ingineri şi membri de la Universitatea Magallanes.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

ȘTIRI GdS

00:00:30

Soţ şi soţie, răniţi într-un autoturism răsturnat pe DN6

Două persoane, soţ şi soţie, au fost rănite în urma unui accident produs ieri, în localitatea doljeană Răcari.

Contul de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat

Contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială, „fără avertisment și fără explicații“, a anunțat astăzi purtătorul...
00:00:30

VIDEO/Accident provocat de un şofer de 72 de ani,...

Două persoane au fost rănite în urma unui accident produs astăzi, pe DN 6, în localitatea doljeană Răcari.

Accident grav la Răcari. La locul accidentului a fost...

Pompierii doljeni intervin la un accident produs în urmă cu puţin timp, în localitatea Răcari. O persoană a rămas încarcerată într-un autoturism, potrivit ISU Dolj.

Accident rutier în Defileul Jiului provocat de o piatră...

O piatră desprinsă de pe un versant a produs aseară un accident rutier în Defileul Jiului, pe teritoriul județului Gorj.

Nawaf al-Ahmad al-Sabah, noul emir al Kuweitului

Noul emir al Kuweitului este Nawaf al-Ahmad al-Sabah, care, la 83 de ani, arată cu 30 mai tânăr. Emirul din Kuweit, şeicul Sabah...