-4.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 ianuarie, 2020
Acasă Politica International Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor se va întruni în cazul Trump

Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor se va întruni în cazul Trump

-

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor se va întruni astăzi și mâine pentru a examina articolele de lege pentru punerea oficială sub acuzare a președintelui american Donald Trump, a anunţat marţi comisia, potrivit Reuters.
Întrunirile vor avea loc miercuri la ora 19:00 și din nou joi la ora 9 dimineața (1400 GMT), conform unui comunicat emis miercuri de Camera Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a prezentat, marţi, două acuzaţii în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump, suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor şi de către plen.

Donald Trump este al patrulea preşedinte al SUA vizat de procedura demiterii. Ceilalţi preşedinţi vizaţi de procedură au fost Andrew Johnson, în 1869, Bill Clinton, în 1998, şi Richard Nixon, în 1974. Richard Nixon a demisionat.
Președintele Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS