13.8 C
Craiova
joi, 1 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Kim Jong-un a inaugurat un oraș

Kim Jong-un a inaugurat un oraș

-

Coreea de Nord a sărbătorit finalizarea proiectului de construcție semnat de liderul Kim Jong-un, un nou oraș în apropierea muntelui sacru, unde familia sa își revendică rădăcinile.

Mass-media de stat a numit marți oraşul ca fiind „rezumatul civilizației moderne”.
Luni a avut loc o sărbătoare cu artificii în orașul de lângă Muntele Paektu, a declarat agenția oficială de știri KCNA. Ziarul Rodong Sinmun, a publicat fotografii cu Kim zâmbind în timp ce tăia panglica la ceremonia inaugurală.

Orașul, numit Samjiyon, este considerat ca o „utopie socialistă”, cu apartamente noi, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale, potrivit The Guardian.
KCNA a spus că poate găzdui 4.000 de familii și că are 380 de blocuri, clădiri publice și industriale, care se întind pe „sute de hectare”.

Orașul este una dintre cele mai mari inițiative economice pe care Kim le-a lansat ca parte a demersului său pentru o economie independentă. Însă construcția sa a fost întârziată, în principal din cauza lipsei de materiale de construcție și forță de muncă ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse pentru a stopa programul nuclear al Phenianului .
Regimul Kim a mobilizat brigăzi de muncă pentru tineri, despre care activiștii pentru drepturile omului spun că sunt „sclavi” , deoarece nu primesc nici o remunerație și sunt nevoiți să muncească mai mult de 12 ore pe zi, primind în schimb șanse mai mari să intre la universitate sau să se alăture partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

ȘTIRI GdS

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

Cum ne îmbolnăvim fără o cauză medicală. Prof. univ....

Ne putem îmbolnăvi în lipsa unei cauze medicale? Răspunsul, deşi pare surprinzător, este da. Putem manifesta simptome specifice unei boli din cauza...
00:00:30

Soţ şi soţie, răniţi într-un autoturism răsturnat pe DN6

Două persoane, soţ şi soţie, au fost rănite în urma unui accident produs ieri, în localitatea doljeană Răcari.

Ping-pong cu elevii de la Colegiul „Carol I” din...

Ping-pong cu elevii de la Colegiul "Carol I" din Craiova

Bancul zilei

Pe vremea comunismului, un bulgar vine să-şi facă vacanţa în România. Când se întoarce acasă îl întreabă prietenii cum a fost.„A fost...

Spațiile verzi – Bijuteria Craiovei

Craiova este un oraș viu, plin de verdeață, în care umbra copacilor și parfumul florilor amplasate artistic în tablouri peisagistice te îmbie...