20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIeşire nervoasă a preşedintelui Trump

Ieşire nervoasă a preşedintelui Trump

-

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a avut ieri o ieşire nervoasă într-un interviu telefonic acordat postului Fox News. Într-o cavalcadă de atacuri, insulte şi teorii ale complotului, Trump şi-a dat frâu liber furiei împotriva procedurii de destituire care îl ameninţă,

În urma unei serii de audieri publice în Congres pe tema scandalului ucrainean, în care martori – inclusiv o serie de diplomaţi – au furnizat numeroase elemente împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, acesta a ales emisiunea “Fox & Friends” pentru a le răspunde.

Timp de 53 de minute, într-un val aproape neîntrerupt, uneori incoerent, Trump a arătat cât de profund de afectat este de acest scandal, care ar putea lăsa o pată de neşters pe mandatul său.

În cazul în care Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, va trece rapid la vot pentru a-l inculpa, Senatul, majoritar republican, urmează să-l judece.

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican de faptul că a exercitat presiuni asupra Ucrainei prin blocarea unui ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari, pentru ca această ţară să ancheteze cu privire la potenţialul său rival demicrat Joe Biden. Trump neagă orice presiune şi denunţă o ”vânătoare de vreăjitoare”, potrivit The Guardian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A apărut noul număr al revistei Oltenia Business

Numărul 1/2024 al revistei Oltenia Business este disponibil la...

ȘTIRI GdS