8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCocaină de 750 de milioane de dolari, descoperită pe o ambarcațiune din Panama

Cocaină de 750 de milioane de dolari, descoperită pe o ambarcațiune din Panama

Autorităţile din Panama au precizat marţi că au confiscat trei tone de droguri cu o valoare de 750 milioane de dolari pe piaţa internaţională. În operaţiunea derulată în urmă cu câteva zile au fost arestaţi şi patru cetăţeni străini

Serviciul Naţional Aeronaval din Panama (Senan) a indicat că marfa a fost confiscată în provincia Colon. Au fost reţinute trei persoane din Columbia şi una din Honduras suspectate de legături cu contrabanda, potrivit Ministerului Public.

Tot atunci, Parchetul a informat despre o captură de 2.250 de pachete cu cocaină ce au fost descoperite într-o ambarcaţiune interceptată pe râul Belen, la Costa Abajo de Colón.

Marţi, directorul Senan, Juan Manuel Pino Forero, a oferit detalii despre operaţiunea ce a fost derulată în aer, terestru şi pe apă timp de mai mult de zece ore la finalul săptămânii şi a dus la interceptarea a două bărci rapide.

În total, au fost confiscate 2.950 de pachete cu un drog „evaluat pe piaţa internaţională la circa 750 milioane de dolari”, a arătat într-un comunicat Senan, fără a preciza tipul substanţei.

Şeful poliţiei a subliniat că aceste operaţiuni executate de Senan sunt parte a planului de acţiune “Forţe Unite”, implementat de guvern şi în care au fost capturate 20 de tone de narcotice. „Acesta va fi un an record, deoarece pentru această perioadă a anului aşteptările sunt mai mari”, a afirmat Pino, potrivit www.tvn-2.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS