Acasă Politica International Premierul Canadei își cere scuze după apariția pozei cu el îmbrăcat în...

Premierul Canadei își cere scuze după apariția pozei cu el îmbrăcat în Aladin

-

Premierul Canadei și-a cerut scuze după ce o poză în care apare îmbrăcat în Aladin a apărut în spațiul public. Justin Trudeau a fost acuzat de rasism, potrivit The Guardian. Poza a fost făcută la o petrecere în 2001, pe vremea când Trudeau era profesor. Incidentul are loc în contextul în care luna viitoare au loc alegeri generale, notează Guardian.

O fotografie în care Trudeau are fața, gâtul și mâinile vopsite maro și poartă un turban a fost făcută publică de revista Time. Fotografia face parte dintr-un album al școlii la care premierul a predat la vremea respectivă, când avea 29 de ani.

”Îmi cer scuze”, a spus premierul Canadei, la scurt timp după publicarea fotografiei. ”Regret profund că am făcut asta, nu trebuia. La vremea respectivă nu am considerat că este ceva rasist”.

Premierul nu a precizat dacă ia în calcul o eventuală demisie.

„În 2001 eram profesor la Vancouver și am participat la o gală de sfârșit de an a cărei tematică era o mie și una de nopți, astfel încât m-am deghizat în Aladdin și m-am machiat. Nu ar fi trebuit să fac asta. Îmi pare foarte rău”, a comentat premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sfecla roşie, alimentul-minune al toamnei

Beneficiile sfeclei pentru sănătate au fost descoperite încă din antichitate, însă la început sfecla era utilizată doar pentru frunzele ei. Astăzi, numeroase...