7.6 C
Craiova
duminică, 28 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaInternationalZidul cu Mexicul ar putea distruge situri arheologice

Zidul cu Mexicul ar putea distruge situri arheologice

Zidul lui Trump ar putea distruge până la 22 de situri arheologice de la frontiera cu Mexicul. Planul Administraţiei Trump este de a înlocui unele bariere pentru vehicule dintr-o secţiune a frontierei cu Mexicul cu o structură de oţel, potrivit The Washington Post. Ziarul a publicat un raport al Serviciului Naţional de Parcuri.
Aceste situri se află în Monumentul Naţional Organ Pipe Cactus din Arizona, cunoscut ca locul originar al maiestuoşilor şi giganticilor cactuşi saguaro.
Potrivit publicaţiei, construcţia zidului ar putea produce un prejudiciu „ireparabil” ruinelor neexcavate ale localităţilor ancestrale din deşertul Sonora.

Zona unde se află siturile arheologice

Lucrările de ridicare a zidului, care au început în respectiva secţiune luna trecută, se desfăşoară într-o zonă recunoscută internaţional ca rezervaţie a biosferei, cu o suprafaţă naturală conservată de 13.354 de hectare.

Acest parc naţional a fost, în acest an, unul din cele mai folosite de grupurile de migranţi.

The Washington Post, care a citat oficiali şi doi experţi care au efectuat o cercetare la faţa locului, a arătat că unele artefacte arheologice au fost afectate de trecerea vehiculelor off-road ale Patrulei de Frontieră din SUA care străbat deşertul în urmărirea migranţilor şi a contrabandiştilor.

Publicaţia a indicat că, după inspectarea a circa 18,2 km de-a lungul graniţei, specialiştii Serviciului Parcuri au identificat 17 situri arheologice „care probabil vor fi distruse total sau parţial de apropiata construcţie a zidului de frontieră”.

Totodată, în aceeaşi evaluare făcută în luna iunie, aceştia au descoperit alte cinci zone care ar fi în pericol şi care ar trebui să se bucure de protecţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un copil de cinci ani, împuşcat mortal în timpul...

Un copil de cinci ani a fost împuşcat mortal...

ȘTIRI GdS