9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVăduva președintelui tunisian a murit în ziua votului

Văduva președintelui tunisian a murit în ziua votului

Chadlia Saida Farhat, văduva președintelui tunisian Beji Caid Essebsi, a murit duminică, potrivit fiului ei, care a anunțat știrea printr-o postare pe „Facebook”.

În vârstă de 83 de ani, ea a murit chiar în ziua în care tunisienii merg la vot în cadrul unui scrutin prezidențial anticipat pentru a alege un nou şef de stat, potrivit see.news.
Farhat este a cincea primă doamnă a Tunisiei, precum și a doua după Revoluția tunisiană.

Farhat a devenit prima doamnă a Tunisiei la 31 decembrie 2014, la inaugurarea soțului său în calitate de președinte.

Alegerile din Tunisia

Alegerile prezidențiale din Tunisia au început duminică mai devreme. Peste 7 milioane de alegători din Tunisia vor merge la secțiile de votare pentru a selecta un nou președinte dintre 26 de candidați.
1.200 de angajați au fost alocați de Autoritatea superioară independentă pentru alegeri (ISIE) din Tunisia pentru a monitoriza campaniile electorale.
Guvernele succesive din Tunisia nu au reușit să îmbunătățească rata de șomaj care se ridică peste 15 la sută și ajunge la peste 30 la sută în unele regiuni îndepărtate.

Printre celelalte provocări cu care se va confrunta noul președinte se numără atacurile teroriste. Atacurile asupra site-urilor turistice populare din 2015 au dus la o scădere accentuată a numărului de vizitatori, devastând un sector vital pentru economie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS