11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteAustralia va cheltui 500 milioane dolari pentru capacitatea forțelor speciale

Australia va cheltui 500 milioane dolari pentru capacitatea forțelor speciale

Australia va cheltui 500 milioane de dolari pentru a îmbunătăți capacitatea trupelor sale de forțe speciale. Prima etapă a planului de securitate a fost de 20 de miliarde de dolari, informează Reuters.com

Cheltuielile apar în urma unor incidente de securitate de mare anvergură în Sydney și Melbourne. În timp ce Australia încearcă să joace un rol mai important în Pacific, China caută o ajutoare în Pacific.

Este în interesul național al Australiei să existe un Indo-Pacific independent și suveran, unde toate națiunile acestei părți ale lumii se pot deplasa liber în conformitate cu statul de drept și fiecare dintre aceste țări își poate urmări interesul”, a spus premierul Scott Morrison

Australia a declarat luna trecută că va crea o nouă unitate militară pentru a-și antrena și ajuta asistenții aliați în Pacific.

Australia: Obiectiv de cheltuială pentru NATO

Cheltuielile guvernului australian pentru apărare vor ajunge la 2% din produsul intern brut (PIB) până în anul fiscal care se încheie în iunie 2021. Președintele american Donald Trump a declarat că ar trebui să fie obiectivul de cheltuială pentru membrii alianței NATO.

Datele Băncii Mondiale au arătat cheltuielile militare ale Australiei la 1,89% din PIB, în 2018.

Australia are în vedere investiția sporită în NATO

Morrison a declarat luni că guvernul va cheltui 200 miliarde de dolari pentru capacitățile de apărare în următorul deceniu. Acesta este în conformitate cu un obiectiv de concentrare asupra regiunii Indo-Pacific, prezentată într-o carte albă de apărare lansată în 2016.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS