17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalBărci „cu șocuri electrice" pentru prinderea crapului asiatic

Bărci „cu șocuri electrice” pentru prinderea crapului asiatic

În Kentucky prinderea crapului asiatic a devenit o problemă serioasă, iar autorităţile au devenit creative în tratarea acestei specii invazive, potrivit CNN.
Pentru a arăta cât de grea este problema, Departamentul de Pescuit din Kentucky a folosit bărcile „șocuri electrice” pentru a arăta cât de gravă e problema suprapopulării cu crapi asiatici. O înregistrare dată publicității arată cum sute de pești se zbat pe suprafața unei ape, sub șocul electric declanșat de pescarii dintr-o barcă.

Autoritățile susțin că aceasta este o metodă des folosită, care nu omoară peștii. Sub șocul electric, aceștia doar ies la suprafața apei și astfel pot fi prinși și numărați.
Populațiile de crapi asiatici cresc într-un ritm alarmant și afectează direct ecosistemul, căci lasă fără hrană alte specii de pești din barajul Barkley.
Sunt și extrem de greu de prins, deoarece sunt foarte sensibili la zgomote și se sperie de sunetul produs de bărcile cu motor. De asemenea, sunt cunoscuți și pentru faptul că, fiind mari, rănesc pescarii, distrug echipamente și bărci.

”Doar vrem să vă faceți o idee despre cât de mare e problema cu care ne confruntăm. Acum, noi pescuim peștii și încercăm să-I vindem. Lacurile Kentucky și Barkley sunt foarte importante pentru turism, inclusiv pentru pescuitul recreațional. E o industrie de peste un milliard de dolari pe an pentru statele Kentucky și Tennessee. Încercăm să vedem cum putem reduce populația de crap asiatic”, a afirmat Ron Brooks.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS