10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDeținuți decapitați, într-o închisoare din nordul Braziliei

Deținuți decapitați, într-o închisoare din nordul Braziliei

57 de deţinuți au murit, în urma unei revolte într-o închisoare din nordul Braziliei, potrivit metro.co.uk. Doi gardieni au fost luați ostatici și ulterior eliberați.

Cel puțin 57 de prizonieri au fost uciși în confruntările violente între bandele de crimă organizată din Brazilia. Șaisprezece persoane au fost decapitate, în timp ce celelalte au murit asfixiate în faimoasa închisoare Altamira din nordul țării. Se spune că unii membri ai bandei au folosit capetele decapitate ca pe nişte mingii de fotbal.

Cel puțin 57 de prizonieri au fost uciși în confruntările violente

Raportul sumbru urmează să crească pe măsură ce oficialii cercetează toate zonele implicate, a declarat Jarbas Vasconcelos, șeful penitenciarelor de stat.
Autoritățile din penitenciar au declarat că o luptă a izbucnit în jurul orei 7:00 între două bande rivale Comando Vermelho, din Rio de Janeiro și Comando Classe A. Masacrul a fost pus de autorități pe seama ciocnirilor între facțiuni rivale ale traficanților de droguri.

Nordul Braziliei este o zonă importantă pentru transportul de stupefiante din Columbia, Venezuela sau Bolivia. Brazilia are peste 720 de mii de deținuți. Mulți dintre deținuți sunt adăpostiți în containere vechi care au fost adaptate, în timp ce alte părți ale clădirii sunt construcţie. Se crede că închisoarea este supraaglomerată, adăpostind 343 de deținuți în loc de capacitatea maximă de 163.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS