20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaAdjunct al ministrului Apărării din Rusia, reținut pentru că ar fi luat mită

Adjunct al ministrului Apărării din Rusia, reținut pentru că ar fi luat mită

Un adjunct al ministrului Apărării din Rusia a fost reținut sub suspiciunea că ar fi luat mită, potrivit organului de investigație.

Comisia de anchetă a declarat marți că Timur Ivanov a fost reținut și s-a efectuat o anchetă, potrivit BBC.

Numit în Ministerul Apărării în 2016, Ivanov, de 47 de ani, a fost responsabil pentru proiectele de infrastructură militară a Rusiei. Activiștii au criticat de mult timp presupusele corupții din Rusia.

În 2022, Fundația Anticorupție (ACF), grupul fondat de regretatul lider al opoziției Alexei Navalny, l-a acuzat pe Ivanov că a participat la „scheme de corupție în timpul construcției în teritoriile Ucrainei ocupate de Rusia”.

În special, a spus că a profitat de pe urma proiectelor de construcție în orașul-port ucrainean Mariupol, dintre care o mare parte a fost distrusă de bombardamentele rusești în lunile care au urmat invaziei pe scară largă a Ucrainei.
Secțiunea din codul penal al Rusiei în temeiul căruia a fost reținut Ivanov – Partea 6 a articolului 290 – se aplică atunci când suspectul de mită depășește un milion de ruble (8.620 GBP; 10.700 USD).

Infracțiunile se pedepseşte cu amenzi considerabile și până la 15 ani închisoare.

Ivanov este al zecelea în ierarhia generală a conducerii militare ruse

Ivanov a fost anterior viceprim-ministru al regiunii Moscova, unde actualul ministru al apărării Serghei Şoigu a fost guvernator pentru scurt timp. Se spune că a fost un apropiat al lui Şoigu.

Detenția marchează o mișcare rară împotriva unui membru al elitei guvernamentale a Rusiei. Se crede că unii dintre ei și-au folosit pozițiile pentru a strânge averi personale vaste.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin a fost anunțat cu privire la detenție.

Ivanov a fost sancționat de SUA și Marea Britanie și face obiectul unei interdicții de călătorie și al înghețarii activelor impuse de Uniunea Europeană. Este „al zecelea în ierarhia generală a conducerii militare ruse”.

Anunțul comisiei de investigație cu privire la arestarea lui Ivanov nu a indicat cum a răspuns ministrul adjunct la acuzațiile împotriva sa.

Citeşte şi: Doi tineri ucraineni, salvați de echipele Salvamont Maramureș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS