17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaAustria își menține votul împotriva aderării României la Schengen

Austria își menține votul împotriva aderării României la Schengen

Austria își menține votul împotriva aderării României la Schengen. Guvernul Austriei, condus de cancelarul Karl Nehammer, a transmis ziarului TAZ că își menține veto-ul față de aderarea României și Bulgariei la Schengen, în ciuda unei noi rezoluții votate acum două săptămâni de Parlamentul European.

Poziția Vienei vine cu puțin timp înainte de vizita cancelarului german Olaf Scholz. Acesta va discuta cu Nehammer inclusiv despre Schengen. TAZ scrie că partidul de dreapta al cancelarului ”se izolează în UE”, conform G4Media.ro.

Apeluri la boicotarea companiilor autohtone, ambasadorul Austriei convocat la București, critici din partea a jumătate din Europa: guvernul austriac probabil că nu se aștepta la vântul din față atunci când a votat împotriva admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen, scrie ziarul austriac TAZ, care menționează că ambele țări îndeplinesc de ani de zile toate condițiile.

Cancelaria Federală de la Viena a anunțat că își menține votul negativ

Într-un răspuns la o întrebare TAZ, Cancelaria Federală de la Viena a anunțat că își menține votul negativ. De asemenea, subliniază că Schengen nu este o chestiune de politică de partid, ci o chestiune de politică de securitate. Guvernul susține că protecția frontierelor externe nu funcționează. Altfel nu s-ar putea explica de ce 70% dintre migranții reținuți în Austria nu fuseseră înregistrați anterior în nicio țară din UE.

Este „dreptul și, probabil, și datoria fiecărui stat membru să își reprezinte interesele naționale”, se arată în răspunsul guvernului Austriei. TAZ scrie că guvernul austriac a trecut cu vederea faptul că premierul Ungariei, Viktor Orbán, unul dintre cei mai importanți aliați ai partidului de guvernare ÖVP, a lăsat pur și simplu să treacă marea majoritate a migranților ilegali în Austria.

Problema migrației „ilegale” a fost deja tema dominantă a Partidului Popular în cele patru alegeri regionale din acest an. Dar strategia de a câștiga voturi de la partidul de extremă-dreapta FPÖ nu a funcționat pentru partidul guvernamental ÖVP. Acesta a pierdut aproape zece procente și majoritatea absolută în Austria Inferioară.

Citeşte şi: Salarii modificate pentru angajații din primării și din consiliile județene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS