23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaTrei miniștri din Republica Moldova au demisionat

Trei miniștri din Republica Moldova au demisionat

Premierul moldovean Dorin Recean a acceptat vineri demisia ministrului de Interne și a altor doi miniștri. Demisia apare la două săptămâni după un schimb de focuri care a avut loc pe principalul aeroport internațional al țării.

Ana Revenco, Anatolie Topală și Lilia Dabija și-au dat demisia din funcțiile de miniștri ai Afacerilor Interne, al Educației și Cercetării și al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Luni voi propune președintei Maia Sandu lista noilor miniștri”, a spus premierul într-un briefing de presă. El le-a mulțumit fiecăruia pentru proiectele realizate și fără a oferi alte detalii.

Miniştrii demisionari nu au explicat deciziile

Nici miniștrii demisionari nu și-au explicat deciziile. Ana Revenco a scris pe pagina sa de Facebook că, pentru ea, a fost o onoare să servească țara în calitate de ministru de Interne.

Tot pe Facebook, Lilia Dabija, care a renunțat la mandat după mai puțin de jumătate de an, a mulțumit echipei cu care „am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă”. Ea spus că a depus eforturi ca în toate domeniile de activitate să aibă loc progrese:

  • drumuri,
  • poduri,
  • dezvoltare regională și locală,
  • construcție,
  • apă.

Anatolie Topală, deocamdată nu a publicat vreun mesaj pe rețelele de socializare potrivit radiomoldova.md.

Un bărbat tadjik de 43 de ani a împușcat mortal doi ofițeri de securitate și a rănit un civil după ce i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. El sosise la Chișinău cu un zbor de la Istanbul. Agresorul a fost rănit și a murit la spital.

Citeşte şi: (VIDEO) Premierul Ciolacu şi omologul bulgar Nikolai Denkov, salută parteneriatul strategic dintre cele două ţări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS