13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaFost deputat francez, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a jucat la cazino pe bani publici

Fost deputat francez, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a jucat la cazino pe bani publici

Fostul deputat francez Henri Jibrayel a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare pentru că a jucat la cazinou pe bani primiţi de la Adunarea Naţională. Fostul reprezentant socialist al departamentului Bouches-du-Rhone din sud-estul Franţei va putea totuşi să execute detenţia la domiciliu.

Deputatul Henri Jibrayel, de 71 de ani, a fost condamnat în primă instanță în urmă cu doi ani. A făcut apel – dar fără niciun câștig de cauză. Este acuzat în două dosare:

  • unul pentru deturnare de fonduri publice,
  • jocuri de noroc cu banii primiţi ca deputat.

Al doilea dosar – organizarea de mini-croaziere pentru bătrâni din circumscripţia sa, în scopuri electorale. În total – a fost condamnat la cinci ani de închisoare, din care doi cu executare.

La aceste pedepse se adaugă obligaţia de a returna Adunării Naţionale 18.500 de euro. Își va ispăși pedeapsa acasă – purtând o brăţară electronică pentru localizare.

Deputatul s-a retras din viaţa publică. El a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc şi ceruse cazinoului să îi interzică accesul.

Citește și: Un nou seism puternic în vestul României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS