17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaSoțul fostului premier scoțian Nicola Sturgeon, arestat

Soțul fostului premier scoțian Nicola Sturgeon, arestat

Soțul fostului premier scoţian, Nicola Sturgeon ,a fost arestat în legătură cu o anchetă cu privire la finanțarea Partidului Național Scoțian.
Peter Murrell, de 58 de ani, a fost reținut poliției miercuri dimineață, conform Daily Mail.

Poliția desfășoară o anchetă cu privire la posibila deturnare a sumei de 600.000 de lire sterline.

„Un bărbat a fost arestat ca suspect în legătură cu ancheta aflată în curs privind finanțarea Partidului Național Scoțian. Bărbatul este în arest și este audiat. Ofițerii efectuează percheziții la o serie de adrese, în cadrul anchetei”, a transmis Poliția.

Nicola Sturgeon este sub presiune să dezvăluie dacă știa că soțul ei va fi arestat înainte de a demisiona din funcția de prim-ministru.

A existat o prezență masivă a poliției în afara modestei locuințe din Glasgow pe care Sturgeon o împarte cu Peter Murrell. Aici se puteau vedea dube de poliție și un cort de criminalistică.

Ofițerii au fost şi la sediul SNP Gordon Lamb House din Edinburgh. Arestarea vine la doar o săptămână după ce Sturgeon a fost înlocuită de Humza Yousaf.

Reacţiile liderilor politici

Decizia fostului premier scoţian de a renunța la funcţie, luna trecută, a luat prin surprindere lumea politica. Asta în condiţiile când partidul ei se află în fruntea sondajelor.

Partidul face obiectul unei investigații pentru a stabili dacă 600.000 de lire sterline alocate pentru campania pentru independență au fost deturnate în altă parte în 2021.
Liderul adjunct al partidului laburist scoțian, Jackie Baillie, spune că Humza Yousaf și Nicola Sturgeon trebuie să declare urgent ce știau și de când.

Secretarul conservator scoțian al Constituției Donald Cameron a adăugat că politicienii din SNP trebuie să coopereze cu anchetatorii. Trebuie să fie transparenţi”.

Yousaf a negat în această dimineață că arestarea ar fi fost motivul din spatele demisiei expremierului Sturgeon.

Citeşte şi: Logodna lui Rupert Murdoch cu Ann Lesley Smith este anulată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS