6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaGermania amenință că blochează Croația în Schengen din cauza opoziției Austriei față de România

Germania amenință că blochează Croația în Schengen din cauza opoziției Austriei față de România

Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană nu reușesc să se pună de acord, în unanimitate, pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Negocierile continuă separat.

Un jurnalist străin, corespondent pentru mai multe publicații, între care The Telegraph, spune că Germania ar fi amenințat în Consiliul JAI că blochează intrarea Croației în Schengen dacă nu va fi dat un vot și pentru aderarea României și Bulgariei.

Jurnalistul Jack Parrock, corespondent al mai multot publicații, între care The Telegraph, The Times, Politico și Deutsche Welle, a scris pe Twitter că miniștrii de Interne reuniți în Consiliul JAI nu reușesc să obțină unanimitatea pentru aderarea României, Bulgariei și Coarției la Schengen.

El spune că, din informațiile pe care le are, Germania și Luxemburg ar amenința că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu va fi dat acordul și pentru România și Bulgaria, conform hotnews.ro

Aderarea României la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Aderarea României la Schengen este astăzi pe ordinea de zi a Consiliului JAI în care țara noastră intră cu sprijinul a 26 de state membre ale UE, însă cu veto-ul Austriei. Șansele unei răsturnări de situație aproape că nu există, în condițiile în care, în seara dinaintea reuniunii atât ministrul austriac de Interne, cât și cancelarul au transmis că nu au niciun motiv să se răzgândească, invocându-i pe cei 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte înregistrați în nicio altă țară UE. Decizia în Consiliul JAI se ia cu unanimitate.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a anunțat și joi că va vota împotriva extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi de la Bruxelles, blocând astfel intrarea acestor două țări în spațiul de liberă circulație, transmite AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS