13.7 C
Craiova
luni, 5 iunie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaEuropaReacţia Rusiei după acceptarea candidaturii Ucrainei și a Moldovei la UE: „Necesită atenția noastră sporită”

Reacţia Rusiei după acceptarea candidaturii Ucrainei și a Moldovei la UE: „Necesită atenția noastră sporită”

Kremlinul a reacționat, vineri, după anunțul Comisiei Europene care a recomandat acceptarea candidaturii Ucrainei și a Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană. „Necesită atenția noastră sporită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În timpul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia urmărește îndeaproape eforturile Ucrainei de a deveni membru al UE, conform Digi24.

Problema „necesită atenția noastră sporită“

Peskov a spus că problema „necesită atenția noastră sporită, pentru că suntem cu toții conștienți de intensificarea discuțiilor în Europa pe tema consolidării componentei de apărare a UE”. „Sunt diverse transformări pe care le urmărim foarte atent”, a mai spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului le-a mai spus reporterilor că scopul „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina a continuat să fie „salvarea” populației din regiunea estică Donbas de ceea ce el a numit „atacuri barbare” ale forțelor Kievului.

Rusia este în contact cu Turcia în ceea ce privește exportul de cereale din Ucraina, dar există o mulțime de incertitudini din partea ucraineană, a mai adăugat Peskov, potrivit The Guardian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS