9.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaEuropaOlaf Scholz va merge la Kiev împreună cu Macron și Draghi

Olaf Scholz va merge la Kiev împreună cu Macron și Draghi

Cancelarul german Olaf Scholz va merge la Kiev împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și premierul Italiei, Mario Draghi, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie, a informat sâmbătă ziarul Bild, potrivit The Guardian.

Potrivit publicației, cei trei lideri europeni doresc să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna aceasta, înainte de summitul G7.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”.

Totodată, Palatul Elysee că o vizită a președintelui Macron în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Ucraina l-a mustrat pe Macron pentru că a spus că este important să nu „umilească” Rusia

Ucraina l-a mustrat pe Macron pentru că a spus că este important să nu „umilească” Rusia, o poziție care, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, „nu poate decât să umilească Franța”.

Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie. Poziția sa a fost criticată în mod repetat de unii parteneri din Europa, deoarece aceștia o consideră ca o subminare a eforturilor de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS