12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaMircea Geoană: Ucraina poate câştiga războiul început de Rusia

Mircea Geoană: Ucraina poate câştiga războiul început de Rusia

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, înaintea întâlnirii infomale la Berlin a miniştrilor de externe ai statelor membre NATO, că Ucraina poate câştiga războiul început de Rusia.

„Astăzi ne vom concentra pe ultimele evoluţii din Ucraina. Invazia brutală a Rusiei a pierdut din avânt şi, cu un sprijin semnificativ din partea aliaţilor şi partenerilor, concretizat în miliarde de dolari sprijin militar, financiar şi umanitar, ştim că Ucraina poate câştiga acest război, cu vitejia poporului şi a armatei ucrainene şi cu sprijinul nostru”, a subliniat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a felicitat, de asemenea, Ucraina pentru câştigarea competiţiei europene muzicale Eurovision. „Doresc să felicit Ucraina pentru câştigarea concursului Eurovision – şi asta nu este ceva pe care îl fac superficial, pentru că am văzut ieri imensul sprijin al publicului din Europa şi Australia pentru curajul… Bineînţeles, piesa a fost frumoasă, este frumoasă. Deci, mesajul pe care dorim să îl transmitem domnului [Vladimir] Putin este că ei au pornit cel mai brutal şi cinic război de după cel-Al Doilea Război Mondial, că probabil a fost sincer surprins de curajul poporului ucrainean şi de unitatea politică a Occidentului. Pot să spun, deci, că suntem uniţi. Suntem puternici şi vom continua să sprijinim Ucraina în câştigarea acestui război”, a spus Mircea Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS