10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaRoberta Metsola, eurodeputată malteză, candidează la președinția Parlamentului European

Roberta Metsola, eurodeputată malteză, candidează la președinția Parlamentului European

Mandatul social-democratului David Sassoli se apropie de final, prin urmare, mai mulți eurodeputați și-au arătat interesul pentru funcție, printre care și malteza Roberta Metsola, scrie Agerpres.

Roberta Metsola este o eurodeputată malteză care a fost prima oară aleasă în Parlamentul European în 2013, fiind prima eurodeputată din Malta. Ea a devenit de-a lungul timpului una dintre vocile avizate de PE în dosarul migrației.

Eurodeputata malteză și-a anunțat decizia de a candida la președinția Parlamentului European prin intermediul unui email trimis colegilor din grupul Partidului Popular European (PPE).

„Doresc să contribui la a-i face pe oamenii din statele noastre membre să creadă în Europa”, a spus Metsola într-o declarație în care și-a confirmat candidatura.

Dacă ar prelua funcția de președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola ar fi primul politician maltez care deține o poziție de top în Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS