29 C
Craiova
marți, 28 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaEuropaRoberta Metsola, eurodeputată malteză, candidează la președinția Parlamentului European

Roberta Metsola, eurodeputată malteză, candidează la președinția Parlamentului European

Mandatul social-democratului David Sassoli se apropie de final, prin urmare, mai mulți eurodeputați și-au arătat interesul pentru funcție, printre care și malteza Roberta Metsola, scrie Agerpres.

Roberta Metsola este o eurodeputată malteză care a fost prima oară aleasă în Parlamentul European în 2013, fiind prima eurodeputată din Malta. Ea a devenit de-a lungul timpului una dintre vocile avizate de PE în dosarul migrației.

Eurodeputata malteză și-a anunțat decizia de a candida la președinția Parlamentului European prin intermediul unui email trimis colegilor din grupul Partidului Popular European (PPE).

„Doresc să contribui la a-i face pe oamenii din statele noastre membre să creadă în Europa”, a spus Metsola într-o declarație în care și-a confirmat candidatura.

Dacă ar prelua funcția de președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola ar fi primul politician maltez care deține o poziție de top în Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS