10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Vladimir Putin a primit-o pe Angela Merkel cu flori

(VIDEO) Vladimir Putin a primit-o pe Angela Merkel cu flori

-

Cancelarul german Angela Merkel a pledat, la Moscova, pentru continuarea dialogului cu Rusia, în pofida ”dezacordurilor profunde”.

Vizita este parte a turneului de adio al liderului creștin-democraților germani, care se va retrage din prima linie a politicii în septembrie, după aproape 16 ani de guvernare.

În timpul discuţiilor, Angelei Merkel i-a sunat telefonul, ocazie pentru Putin să facă o… glumă.

Vladimir Putin a primit-o cu un buchet de flori, dar discuțiile purtate de cei mai longevivi lideri europeni, în spatele ușilor închise, n-au stat deloc pe roze. Situația din Afganistan, otrăvirea și întemnițarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, dictatura lui Lukașenko din Belarus, și controversatul gazoduct Nord Stream 2, se numără printre subiectele abordate.

La conferința de presă comună, șefa executivului german a cerut eliberarea lui Navalnîi, catalogând situația acestuia: “inacceptabilă”.

De-a lungul celor 4 mandate de cancelar, Angela Merkel a alternat criticile față de Kremlin, cu decizii pragmatice de colaborare. Recent, doamna Merkel i-a iritat insă pe mulți lideri europeni, propunând un summit UE-Rusia, care de altfel, nu s-a concretizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Craiova face primul pas în construirea unei sere...

Primăria Craiova mai face încă un pas spre realizarea...

ȘTIRI GdS