11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPrezență scăzută la urne în Republica Moldova, la alegerile parlamentare anticipate

Prezență scăzută la urne în Republica Moldova, la alegerile parlamentare anticipate

Prezenţa la urne, duminică, în alegerile parlamentare din Republica Moldova a fost de sub 50%, potrivit Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Cetăţenii din Republica Moldova au ales, duminică, o nouă componenţă a Parlamentului, în cel de-al zecelea scrutin parlamentar de la declararea independenţei.

Pentru cele 101 locuri din Parlament au candidat aproximativ 1.800 de persoane. Peste 3,2 milioane de cetăţeni au fost aşteptaţi la urne, în 2.150 de secţii de votare, dintre care 12 în România.

Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puţin de o treime din numărul total al alegătorilor, potrivit alegeri.md. Comisia Electorală Centrală a anunţat că sunt 3.282.837 de cetăţeni cu drept de vot.

Până la ora 21:00, când au fost închise secţiile de vot din Republica Moldova, s-au prezentat 48,1% dintre alegători, dintre care, mai mult de 54%, femei. Până la ora 21:00 şi-au exercitat dreptul la vot 1.462.809 cetăţeni. Potrivit Codului Electoral, secţiile de votare îşi pot prelungi activitatea în cazul atestării unui număr mare de alegători care nu şi-au exercitat dreptul la vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS