10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în Europa. Ce state europene încep să relaxeze restricțiile

Coronavirus în Europa. Ce state europene încep să relaxeze restricțiile

Coronavirus în Europa. Unele țări europene au anunțat planuri de relaxare a restricțiilor impuse la nivel social, al transportului și călătoriei peste graniță, de la mijlocul lunii martiei, într-o tentativă de a opri răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters, citată de HotNews.ro.

Iată ce pași de relaxare au anunțat unele state europene:

Austria – a permis ca mii de magazine să se redeschidă de pe 14 aprilie, devenind una dintre primele state europene să relaxeze carantina. Centrele comerciale, magazinele mai mari, frizeriile sunt programate pentru a fi deschise pe 1 mai.

Bulgaria – Parlamentul a votat pe 6 aprilie relaxarea anumitor restricții și sancțiuni impuse luna trecută, iar unele piețe dedicate ferimerilor să se redeschise. De asemenea, anumite amenzi pentru unele activități au fost micșorate.

Cehia – Guvernul a aprobat pe 14 aprilie un plan care prevede că micile magazine se vor redeschide pe 20 aprilie, magazinele mari urmând să se redeschidă pe 11 mai, iar restaurantele și centrele comerciale pe 8 iunie.

Cum a procedat Germania

Danemarca va permite anumitor mici afaceri, precum frizeriile, saloanele de frumusețe și școlile de șoferi, să se redeschidă pe 20 aprilie, a spus guvernul pe 17 aprilie.
Mișcarea vine după ce a început să redeschidă centrele de zi și școlile săptămâna aceasta într-un prim pas de a relaxa carantina gradual.

În Germania, cancelarul Angela Merkel a anunțat pe 15 aprilie o redeschidere parțială a magazinelor de săptămâna viitoare, iar școlile și frizeriile vor fi redeschise de pe 4 mai. Cu toate acestea, regulile de distanțare socială vor rămâne în vigoare până pe la 3 mai.

Norvegia a spus pe 7 aprilie că începe redeschiderea grădinițelor pe 20 aprilie, urmând ca școlile să se redeschidă o săptămână mai târziu. Saloanele de frumusețe și frizeriile, precum și cabanele montane vor fi redeschise, de asemenea, în aprilie.

Polonia va redeschide parcurile și pădurile de pe 20 aprilie și va relaxa numărul limită al persoanelor care au voie să intre în magazine, a spus premierul Mateusz Morawiecki pe 16 aprilie, adăugând că plănuiește să relaxeze și mai mult carantina la fiecare sătpămână sau două.

Coronavirus în Europa. Cine mai ia în considerare relaxarea măsurilor

Finlanda vrea să ridice anumite restricții la nivelul traficului non-esențial pentru regiunile din zona Helsinki, dar a extins măsurile de distanțare socială până pe 13 mai.

Irlanda a extins pe 10 aprilie izolarea în case până pe 5 mai. Premierul Leo Varadkar a spus că Irlanda va urmări cu atenție modul în care Danemarca, Austria și Cehia vor relaxa măsurile.

În Italia, deși guvernul a extins carantina națională până pe 3 mai, statul se gândește la moduri de a relaxa restricțiile draconice impuse acum mai bine de o lună.

În Lituania, guvernul a extins carantina până pe 27 aprilie. Cu toate acestea, premierul Saulius Skvernelis a spus că va relaxa măsurile gradual, în special pentru micile afaceri, cel mai probabil după Paște.

Slovacia – Guvernul va dezvălui un plan cu privire la relaxarea restricțiilor săptămâna viitoare, dar rămâne precaut, a spus premierul în data de 14 aprilie.

Coronavirus în Europa. Ce a făcut Spania

Spania a relaxat parțial carantina, iar anumite activități, inclusiv construcțiile și domeniul manufacturier, au avut voie să se reia de pe 13 aprilie. Cu toate acestea, una dintre cele mai dure carantine din Europa rămâne în vigoare. Magazinele, barurile și spațiile publice sunt programate să rămână închise până cel puțin pe 26 aprilie.

Elveția are un plan cu trei stadii care prevede ca companiile care furnizează servicii personale, precum frizeriile și psihoterapeuții, să își reia activitatea pe 27 aprilie, școlile urmând să se redeschidă pe 11 mai, în timp ce barurile și restaurantele să rămână închise până cel puțin pe 8 iunie.

Ucraina a anunțat că vor fi în continuare restricții privind mișcarea oamenilor și a adunărilor până, dar în același timp premierul Denys Shmygal a spus că anumite restricții ar putea fi reduse luna aceasta, începând cu transportul public și permiterea oamenilor de a merge la muncă.

Până în acest moment, nu au fost anunțate planuri concrete privind ieșirea din carantină în Cipru, Franța, Grecia, Ungaria, Portugalia, România, Rusia, Olanda, Turcia și Regatul Unit.

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS