13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaInsulele greceşti nu mai vor imigranţi

Insulele greceşti nu mai vor imigranţi

Miercuri, insulele greceşti unde sunt importante tabere de migranţi au organizat o zi de protest pentru a obţine plecarea imediată a solicitanţilor de azil.

Grecia, care în timpul crizei migraţiei din 2015 a primit peste 850.000 de persoane, a redevenit anul trecut, după o perioadă de acalmie în migraţie, prima poartă de intrare în Europa, potrivit digi24.ro.
Insulele Lesbos, Samos şi Chios din Grecia au declanşat o grevă generală, cu închiderea serviciilor publice. Sloganul principal al acestei zile de acţiune este „Vrem să ne recuperăm insulele, vrem să ne recuperăm vieţile“.

Taberele din cinci insule ale Mării Egee găzduiesc mai mult de 40.000 de migranţi şi refugiaţi

Aceste trei insule găzduiesc cele mai mari tabere de migranţi. În total, taberele din cinci insule ale Mării Egee găzduiesc mai mult de 40.000 de migranţi şi refugiaţi pentru o capacitate de 6.300 de locuri. Condiţiile în care sunt găzduiţi migranţii au fost criticate de apărătorii drepturilor omului şi de organizaţiile de caritate.
Tabără din Moria de pe insula Lesbos, cea mai importantă dintre acestea, adăposteşte, în condiţii insalubre, mai mult de 19.000 de solicitanţi de azil. Capacitatea acesteia este de numai 2.840 de persoane.

Guvernul grec a anunţat o reformă prin crearea de noi tabere cu capacităţi de peste 5.000 de persoane

Guvernul grec a anunţat, în noiembrie, o reformă prin crearea de noi tabere cu capacităţi de peste 5.000 de persoane în cinci insule ale Mării Egee (Lesbos, Chios, Samos, Kos şi Leros). Responsabili locali s-au opus ferm acestei iniţiative. Aceştia au cerut instalaţii cu o capacitate limitată la 1.000 de persoane, după ce de cinci ani au primit mii de persoane.

UNHCR a contabilizat în 2019 pentru Grecia mai mult de 55.000 de migranţi sosiţi pe mare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a contabilizat anul trecut pentru Grecia mai mult de 55.000 de migranţi sosiţi pe mare şi mai mult de 14.000 – pe cale terestră, în principal pe la frontiera cu Turcia. Doar o mică parte dintre ei reuşesc să ajungă în Europa. Majoritatea aşteaptă în tabere de migranţi examinarea cererii lor de azil.
Grecia a restabilit în ianuarie un Minister al Migraţiei. Notis Mitarakis este noul ministru însărcinat cu această problemă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS