7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPreşedintele Ucrainei respinge demisia premierului

Preşedintele Ucrainei respinge demisia premierului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins vineri seară demisia prezentată dimineaţă de prim-ministrul Oleksiy Honcharuk. Acesta îşi depusese demisia în urma publicării unei înregistrări ce a declanșat o criză politică la Kiev.

”Am decis să vă dau o a doua şansă dumneavoastră şi guvernului”, a declarat Zelenski într-o întâlnire televizată cu Oleksiy Honcharuk .

Premierul îi trimisese preşedintelui cererea de demisie, după ce pe YouTube a fost postată acum două zile o înregistrare audio a unor presupuse conversaţii cu ministrul de finanţe Oksana Markarova, şeful Băncii Naţionale a Ucrainei – Iakov Smoli şi adjuncta acestuia – Iekaterina Rojkova.

În acel clip, o voce asemănătoare cu cea a șefului guvernului spune că Zelenski ar fi un ”profan” în problemele economice şi îl acuză de incompetenţă: „Sunt nevoit să discut chestiuni economice cu Zelenski, care are cunoștințe primitive despre cum funcționează economia”se aude în înregistrare.

Deși şi-a dat demisia, Oleksiy Honcharuk a considerat că această înregistrare ar fi o ”manipulare”, fiind alcătuit din bucăți separate din înregistrări făcute în alte şedinţe de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS